παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων

Δυνατότητα μονιμοποίησης για προσωρινά επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε ΟΤΑ α Βαθμού.
Ποιους αφορά
Δημοσιεύτηκε: 1:12 μμ Σεπτέμβριος 30th, 2017 0
Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης ενημερώνει τους Δήμους να προχωρήσουν σε ενέργειες που σχετίζονται με διαδικασίες για πρόσληψη προσωρινά απασχολούμενων σε Δήμους των οποίων θα πρέπει απαραιτήτως η πρόσληψη βάσει προσωρινού πίνακα κατάταξης να έχει διενεργηθεί το χρονικό διάστημα από 1.1.2008 εως 31.12.2010.
Στην εγκύκλιο αναφέρεται:
Όπως είναι γνωστό, με το ν. 3833/2010 όπως ισχύει, είχε επιβληθεί αναστολή προσλήψεων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες διορισμού επιτυχόντων σε προκηρύξεις ΑΣΕΠ να μην εξελιχθούν κατά τη συνήθη πορεία αλλά να ολοκληρωθούν με μακροχρόνια καθυστέρηση.
Ως συνέπεια του γεγονότος αυτού, οι προσωρινά απασχολούμενοι  στους  ΟΤΑ  α΄βαθμού κατά τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 3584/2007, βάσει προσωρινών πινάκων επιτυχίας, παρέμειναν στις θέσεις τους για χρονικό διάστημα πολύ πέραν του προβλεπομένου τετραμήνου (άρθρο 22 του ν. 3584/2007) και για σειρά ετών (σε ορισμένες περιπτώσεις εως και οκτώ έτη), καλύπτοντας πάγιες ανάγκες των φορέων, ακόμη και αν δεν συμπεριλαμβάνονταν στους οριστικούς πίνακες διοριστέων .
Δεδομένης της υποστελέχωσης των ΟΤΑ, με τη ρύθμιση του άρθρου 82 του ν. 4483/2017 παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης του προσωπικού αυτού, προκειμένου να αξιοποιηθεί η μακρόχρονη εργασιακή εμπειρία του για την κάλυψη κενών θέσεων ή νέων θέσεων που θα συσταθούν λόγω υπηρεσιακών αναγκών. 
Προϋποθέσεις και όροι υπαγωγής στην ρύθμιση :
Για την υπαγωγή των προσωρινώς απασχοληθέντων στη ρύθμιση αυτή, θα πρέπει απαραιτήτως η πρόσληψη βάσει προσωρινού πίνακα κατάταξης να έχει διενεργηθεί το χρονικό διάστημα από 1.1.2008 εως 31.12.2010.
Εξαιρούνται οι προσληφθέντες οι οποίοι:
– έχουν υποβάλει οικειοθελώς παραίτηση, από την προσωρινή απασχόληση, ή -έχουν εγγραφεί σε πίνακα απορριπτέων ύστερα από τον αυτεπάγγελτο και κατ’ ένσταση έλεγχο του ΑΣΕΠ, επειδή δεν αποδείκνυαν τα απαιτούμενα από την οικεία προκήρυξη προσόντα.
Aντιθέτως, υπάγονται στη ρύθμιση προσληφθέντες οι οποίοι απολύθηκαν ή απολύθηκαν και επανήλθαν κατ’ εφαρμογή του ΔΙΠΠ/Φ.2.9/30/οικ.24208/19-11-2010 εγγράφου μας (φωτ/φο επισυνάπτεται).
   Ενέργειες των Υπηρεσιών: 
Το σύνολο των ΟΤΑ α’ βαθμού της Χώρας και των Νομικών Προσώπων αυτών ,  οφείλουν να αποστείλουν στο ΑΣΕΠ όλες τις περιπτώσεις που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης, συμπληρώνοντας τον Πίνακα με τίτλο «Πίνακας Προσωρινά Απασχοληθέντος Προσωπικού του άρθρου 82 του ν.4483/2017, ΦΕΚ 107 Α΄», τον οποίο οι φορείς μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) στη διαδρομή: Φορείς > ΟΤΑ άρθρο 82 ν.4483, ως συνημμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α΄.
Ο ανωτέρω Πίνακας θα αποστέλλεται από τους φορείς άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΑΣΕΠ : ota82n4483@asep.gr ως εξής:
είτε θα υπογράφεται ψηφιακά και θα αποστέλλεται, είτε θα υπογράφεται, θα σκανάρεται και θα αποστέλλεται ταυτόχρονα και σε μορφή p.d.f. και σε μορφή excel (σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής υπογραφής).
Οι Δήμοι στους οποίους δεν συντρέχει περίπτωση, οφείλουν να το γνωστοποιήσουν εγγράφως (και  για τα ΝΠ αυτών) στο Υπουργείο.

Το ΑΣΕΠ θα καταρτίσει πίνακες υποψηφίων ανά κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα/υπηρεσία απασχόλησης και Περιφερειακή Ενότητα, βάσει της βαθμολογίας που έλαβαν στους οριστικούς πίνακες κατάταξης της οικείας προκήρυξης του ΟΤΑ α’ βαθμού.
Οι πίνακες κατάταξης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ, ώστε να λάβουν γνώση όλοι οι ΟΤΑ  α’ βαθμού της Χώρας, ιδίως των ειδικοτήτων/κλάδων των υποψηφίων.
Ακολούθως, οι ενδιαφερόμενοι ΟΤΑ, οι οποίοι επιθυμούν την κάλυψη κενών θέσεων των συγκεκριμένων κλάδων ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, κατ’ εφαρμογή της παρούσας ρύθμισης, θα πρέπει να αποστείλουν προς το Υπουργείο αίτημα κάλυψης των θέσεων αυτών.
Για τον ακριβή τρόπο αποστολής των αιτημάτων θα ενημερωθείτε με νεότερο έγγραφό μας. Τα αιτήματα που θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να καλέσει, με δημόσια πρόσκληση, τους περιλαμβανόμενους στους πίνακες υποψηφίων να υποβάλλουν την υποψηφιότητα τους για την κάλυψη των θέσεων και να δηλώσουν γραπτώς τις προτιμήσεις τους, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών. Η επιλογή των υποψηφίων στις νέες θέσεις θα γίνει με Απόφαση του ΑΣΕΠ, με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντιστοίχων κλάδων /ειδικοτήτων και με τη σειρά που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς.
Παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε άμεσα την παρούσα στους ΟΤΑ α’ βαθμού χωρικής αρμοδιότητας σας, εφιστώντας τους την προσοχή στην ορθή καταγραφή των ζητουμένων στοιχείων κατά τη συμπλήρωση του πίνακα.


Το άρθρο 82 του ν. 4483/2017


1. Οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών, μπορούν να καλύπτουν οργανικές θέσεις κενές ή νέες που συνιστώνται προς κάλυψη αντίστοιχων υπηρεσιακών αναγκών, κατά τις κείμενες διατάξεις, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίας, από προσληφθέντες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 21 του ν. 3584/2007 (Α΄143), από 1.1.2008 μέχρι 31.12.2010, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες διοριστέων.
Η κάλυψη των θέσεων αυτών γίνεται με τη διαδικασία των επόμενων παραγράφων.

2. Εντός μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος, οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού αποστέλλουν στο Α.Σ.Ε.Π. πίνακες με τα στοιχεία των προσώπων που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1.
Το Α.Σ.Ε.Π. κατατάσσει τα πρόσωπα αυτά σε πίνακα ανά κατηγορία, κλάδο/ειδικότητα και περιφερειακή ενότητα, βάσει της βαθμολογίας που έλαβαν στους οριστικούς πίνακες κατάταξης της οικείας προκήρυξης του Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού.
Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος.

3. Όσοι με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π., ύστερα από εξέταση των ενστάσεων και τον αυτεπάγγελτο έλεγχο, έχουν εγγραφεί σε πίνακα απορριπτέων, επειδή δεν αποδείκνυαν τα απαιτούμενα από την οικεία προκήρυξη προσόντα, δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία του άρθρου αυτού.

4. Το Υπουργείο Εσωτερικών αποστέλλει στο Α.Σ.Ε.Π. αίτημα για την πλήρωση θέσεων ανά Ο.Τ.Α. και για συγκεκριμένους κλάδους /ειδικότητες.
Το Α.Σ.Ε.Π. καλεί με δημόσια πρόσκληση τους περιλαμβανόμενους στους πίνακες της παραγράφου 2, να υποβάλουν υποψηφιότητα και να δηλώσουν με γραπτή δήλωσή τους, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, τις προτιμήσεις τους.
Η επιλογή των υποψηφίων στις νέες θέσεις γίνεται με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π., με βάση τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων κλάδων/ειδικοτήτων και με την σειρά, που έχουν οι υποψήφιοι σε αυτούς.
monimopoiisi-gia-prosorina-epitychontes-tou-asep-ota-vathmou-poious-afora



  1. Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ: Αυτά είναι τα 30 άρθρα για τους εργαζόμενους ...
  2. www.aftodioikisi.gr › Νομοθεσία
  3. 13 Ιουλ 2017 - Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο ΟΤΑ και, σε περίπτωση που προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. Όσοι με ...
  4. Προσωρινοί πίνακες ΑΣΕΠ: Λύση μέσω κυλιόμενων πινάκων (ρύθμιση ...
  5. www.aftodioikisi.gr › Εργασιακά
  6. 4 Απρ 2017 - Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο ΟΤΑ και, σε περίπτωση που προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. Όσοι με ...
  7. [DOC]άρθρου 82 του ν. 4483/2017 - Localit
  8. www.localit.gr/wp-content/uploads/2017/10/άρθρου-82-του-ν.-4483.docx
  9. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π., ...
  10. Άρθρο 82 - Νόμος 4483/2017 - Κάλυψη οργανικών θέσεων σε Ο.Τ.Α. α ...
  11. https://www.lawspot.gr › Βιβλιοθήκη › Νομοθεσία › Νόμος 4483/2017
  12. 31 Ιουλ 2017 - Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με ...
  13. Δυνατότητα μονιμοποίησης για προσωρινά επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε ...
  14. https://xenesglosses.eu/.../monimopoiisi-gia-prosorina-epitychontes-tou-asep-ota-vath...
  15. 30 Σεπ 2017 - ... αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π., ύστερα από εξέταση των ενστάσεων και τον αυτεπάγγελτο έλεγχο, έχουν εγγραφεί σε πίνακα απορριπτέων ...
  16. Διορισμός λόγω αναπλήρωσης και Νόμος 4483/2017 - Ανοιχτή Γραμμή ...
  17. https://www.diorismos.gr/forum/viewtopic.php?t=20163
  18. 16 Σεπ 2017 - 15 δημοσιεύσεις - ‎4 συντάκτες
  19. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. Κορυφή ...
  20. 2018 Ιανουαρίου 11 « Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών
  21. https://eleftherovima.wordpress.com/2018/01/11/
  22. 11 Ιαν 2018 - Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. Στο δελτίο τύπου ...
  23. ΝΟΜΟΣ 4483/2017 - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ/ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ/Άρθρο 82
  24. www.publicrevenue.gr/elib/view?d=/gr/act/2017/4483/main/part/2/chp/3/art/...
  25. ... προκήρυξης του Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απα- σχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμε- ...
  26. Πίνακες εποχικών των δήμων εξέδωσε το ΑΣΕΠ - Καλώς ήλθατε στο ...
  27. www.proslipsis.gr/cmCat_treePrd.php?&cm_catid=84&cm_prdid=29071
  28. 27 Δεκ 2017 - ... αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με απόφαση του ΑΣΕΠ, ύστερα από εξέταση των ενστάσεων και τον αυτεπάγγελτο έλεγχο, έχουν εγγραφεί σε πίνακα απορριπτέων, ...
  29. ΝΟΜΟΣ 4483/2017 | ΦΕΚ Α 107-2017 | σελίδα 23 | nomoi.info
  30. https://nomoi.info/ΦΕΚ-Α-107-2017-σελ-23.html
  31. 17 Αυγ 2017 - Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με ...
  32. [DOC]Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για τον ...
  33. www.nomotelia.gr/photos/File/POLINOMOSXEDIO%20OTA%203-4-17.doc
  34. Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο ΟΤΑ και, σε περίπτωση που προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. Όσοι με απόφαση του ΑΣΕΠ, ...
  35. νομος 4483/φεκ α 107/31.07.2017
  36. www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n%204483.htm
  37. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με απόφαση του Α.Σ.Ε.Π., ...
  38. ΝΟΜΟΣ ΥΠ΄ ΑΡΙΘΜ. 4483/2017 Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του ...
  39. www.taxhorizon.club/.../νομοσ-υπ΄-αριθμ-4483-2017-ρυθμίσεις-για-τον-εκσυγχρονισ...
  40. 31 Ιουλ 2017 - Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με ...
  41. Νόμος 4483/2017 - ΦΕΚ 107/Α/31-7-2017 (Κωδικοποιημένος ...
  42. https://www.e-nomothesia.gr/inner.../nomos-4483-2017-fek-107a-31-7-2017.html?...
  43. 31 Ιουλ 2017 - Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. 3. Όσοι με ...
  44. Προσφορα καρφουρ
  45. ifdentifier.tk/forum/viewtopic.php?f=6&t=20163
  46. ... του Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. μοδελ ονε ...
  47. Νόμος 4483 2017 | Online Επιχειρήσεις ιστοσελίδες
  48. https://www.online-gr.com/νόμος-4483-2017/
  49. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απα- σχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμε- νος. 3. Όσοι με απόφαση του ...
  50. Ακορντεον μουσικο οργανο
  51. https://www.diplomesz.tk/forum/viewtopic.php?t=20163
  52. Αν προκύπτει ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση το χρόνο απασχόλησης στον ίδιο Ο.Τ.Α. ή νομικό πρόσωπο αυτού και, αν προκύπτει εκ νέου ισοβαθμία, η κατάταξη γίνεται με βάση την παλαιότητα έκδοσης του προσωρινού πίνακα διοριστέων στον οποίο είχε ενταχθεί ο κάθε εργαζόμενος. καρτα μνημης sd ...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)