Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ2

Κρατικό Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αντίστοιχου επιπέδου του ν.2740/1999, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.19 του άρθρου 13 του ν.3149/2003

19.α) Η παρ. 3 του άρθρου 1 του Ν. 2740/1999 καταργείται και η παρ. 2 του ίδιου άρθρου αντικαθίσταται ως ακολούθως:"
2. Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας πιστοποιεί τη γνώση της ξένης γλώσσας σε έξι επίπεδα, ως εξής:α) Επίπεδο Α1: "Στοιχειώδης γνώση της ξένης γλώσσας".β) Επίπεδο Α2: "Βασική γνώση της ξένης γλώσσας".γ) Επίπεδο Β1: "Μέτρια γνώση της ξένης γλώσσας".δ) Επίπεδο Β2: "Καλή γνώση της ξένης γλώσσας".ε) Επίπεδο Γ1: "Πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας".στ) Επίπεδο Γ2: "Άριστη γνώση της ξένης γλώσσας".
"
β) Η παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 2740/1999 αντικαθίσταται ως εξής:"
2. Στις εξετάσεις για απόκτηση πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μπορεί να μετέχουν Έλληνες πολίτες ή ομογενείς, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί που έχουν νομίμως τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.
"
γ) Στο άρθρο 2 του Ν. 2740/1999 προστίθεται παρ. 6 ως εξής:
"6. Κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος σύμφωνα με την οδηγία 89/48/ΕΟΚ του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και το Π.Δ. 165/2000 θεωρείται ότι διαθέτουν το Επίπεδο Β2 "Καλή γνώση της ξένης γλώσσας."."
δ) Η παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 2740/1999 αντικαθίσταται ως εξής:"
5. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ορίζονται το βαθμολογικό ή τα βαθμολογικά κέντρα για τη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων και τριμελής επιτροπή κάθε βαθμολογικού κέντρου, στην οποία μετέχουν ως Πρόεδροι ο Πρόεδρος ή και ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής και ως μέλη της μέλη της ίδιας Επιτροπής, ενώ χρέη γραμματέα εκτελεί ο γραμματέας της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής ή ο αναπληρωτής του. Με απόφαση του Προέδρου της επιτροπής του βαθμολογικού κέντρου ορίζονται, ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών δοκιμίων κάθε γλώσσας, αντίστοιχοι συντονιστές βαθμολογητών με προσόντα αντίστοιχα με αυτά των μελών της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής, το αναγκαίο βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό, καθώς και το έργο αυτών, στο πλαίσιο της απόφασης της παρ. 4 του άρθρου 4.
"
ε) Στην παρ. 6 του άρθρου 3 του Ν. 2740/1999 προστίθενται, μετά το δεύτερο εδάφιο, τα ακόλουθα εδάφια:"
Η Διεύθυνση αυτή υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων της Κ.Υ. του ΥΠ.Ε.Π.Θ. Η Διεύθυνση συνεργάζεται με ιδρύματα, φορείς ή οργανισμούς μελετών και ερευνών του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Οι δαπάνες για τις δραστηριότητες αυτές καλύπτονται από πιστώσεις που εγγράφονται στον Προϋπολογισμό του ΥΠ.Ε.Π.Θ.
".
στ) Στο άρθρο 4 του Ν. 2740/1999: οι παρ. 4 και 5 καταργούνται, η παρ. 6 αναριθμείται ως παράγραφος 4 και οι παρ. 1, 2 και 3 αντικαθίστανται ως ακολούθως:"
1. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής, προκηρύσσεται η διεξαγωγή των εξετάσεων για την πιστοποίηση της γνώσης μιας ή περισσότερων ξένων γλωσσών και καθορίζεται ο χρόνος και ο τόπος διεξαγωγής, καθώς και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων.2. Κάθε υποψήφιος εξετάζεται γραπτά και προφορικά.3. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα θέματα που έχουν σχέση με την οργάνωση, τη διενέργεια των εξετάσεων, τον τρόπο γραπτής και προφορικής εξέτασης, τη διαδικασία βαθμολόγησης, την έκδοση αποτελεσμάτων, τη συγκρότηση των οργάνων και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών.
"
ζ) Στο άρθρο 5 του Ν. 2740/1999 προστίθεται παρ. 3 ως ακολούθως:"
3. Οι διατάξεις της παρ. 2Γ του άρθρου 7 του Ν. 2685/1999 (ΦΕΚ 35 Α') εφαρμόζονται και για όσους αναφέρονται στην ανωτέρω παρ. 1 του άρθρου αυτού.
"
η) Η ισχύς των διατάξεων της παραγράφου αυτής αρχίζει από 1.1.2003.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)