Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας

Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφάλειας ή Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών

Περιγραφή Ειδικότητας

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών στις ημέρες μας, έχουν καταστήσει αναγκαία τη δημιουργία άριστα εκπαιδευμένων στελεχών, τα οποία θα επανδρώσουν τις υπηρεσίες ασφάλειας. Είναι συνεπώς, επιτακτική η ανάγκη για σωστά καταρτισμένα στελέχη σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών, στελέχη που θα συμβάλουν στην ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Το Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας, με τη σωστή κατάρτιση που θα λάβει στα πλαίσιο των σπουδών του, θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην οποία εργάζεται ή ο πελάτης που του εμπιστεύεται την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του.

Τι θα μάθω

Ο κάθε σπουδαστής της συγκεκριμένης ειδικότητας θα μάθει να :
. Συμμετέχει στην πρόληψη και στον έλεγχο εγκληματικών δραστηριοτήτων και να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών
. Επιτηρεί, περιπολεί και εξακριβώνει περιστατικά
. Επεμβαίνει σε περιπτώσεις κρίσεων, φυσικών καταστροφών, ατυχημάτων κ.λπ.
. Επεμβαίνει με στόχο τα προληπτικά μέτρα και την ενημέρωση των πολιτών
. Γνωρίζει βασικές έννοιες του Αστικού και Ποινικού Δικαίου για υποχρεώσεις και
. δικαιώματα

Μαθήματα

Τα μαθήματα που περιλαμβάνει η ειδικότητα Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας αφορούν σε: Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασιακών Xώρων – Επαγγελματική Δεοντολογία – Εργασιακές Σχέσεις & Προσωπική Ποιότητα – Περιβαλλοντική Αγωγή – Πρώτες Bοήθειες – Εγκληματολογία – Εισαγωγή στο Δίκαιο – Ατομικά & Κοινωνικά Δικαιώματα – Κοινωνική & Δικαστική Ψυχολογία – Στοιχεία Ποινικού Δικαίου Ι – Στοιχεία Εργατικού Δικαίου – Τουρισμός – Ανακριτική – Αυτοάμυνα – Αυτοπροστασία – Τεχνική Επικοινωνίας – Επιχειρηματικότητα – Δημόσιες Σχέσεις – Ασφάλεια Προσώπων – Εγκαταστάσεων – Χρηματαποστολών – Εταιρίες – Στοιχεία Ποινικού Δικαίου ΙΙ – Εξουδετέρωση Βομβών & Εκρηκτικών Μηχανισμών – Στοιχεία Ποινικής Δικονομίας – Σκοποβολή – Αγγλικά I – II – III – IV – Χρήση Η/Υ

Δίπλωμα

Το ΙΕΚ αποτελεί το μεγαλύτερο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Επαγγελματικής Κατάρτισης με Κρατική Αναγνώριση, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, γεγονός που αποδεικνύεται εύκολα με τη γλώσσα των αριθμών, αφού αποτελεί την πρώτη επιλογή σπουδών για όσους νέους ακολουθούν επαγγελματική κατάρτιση μετά το Λύκειο (Πρώτο ΙΕΚ σε αριθμό καταρτιζομένων, βάσει επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας). To IEK είναι Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας ως ΙΕΚ.
Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ , οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας.

Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ είναι απολύτως ισότιμες των ΙΕΚ. Το Δίπλωμα του ΙΕΚ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 – Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)