ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ


1. Με τις διατάξεις του άρθρου 25 του παρόντος νόμου προβλέπεται «η ανακατανομή  των ποσοστών  ειδικών κατηγοριών στο σύστημα προσλήψεων του ν. 2190/1994».
 Με την εν λόγω διάταξη προβλέπεται μια μικρή μείωση των ποσοστών των προσλήψεων για τους πολυτέκνους και τα τέκνα αυτών, προκειμένου να επιτευχθεί και να διασφαλισθεί η ισότιμη συμμετοχή στο σύστημα προσλήψεων και άλλων ευάλωτων και ευαίσθητων ομάδων, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους.
Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα ορισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

2. Με τις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου προβλέπεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την έκδοση απόφασης κατανομής και ειδικότερα :
«Στο τέλος της παρ. 21 του άρθρου ένατου του Ν. 4057/2012 (Α΄ 54) προστίθενται εδάφια, ως εξής: «Τα αρμόδια για το διορισμό ή πρόσληψη όργανα οφείλουν να προβούν στη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού ή πρόσληψης εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης κατανομής. Η μη τήρηση της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα.»
Η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι επιτακτικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών χωρίς να παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο χρόνο ανάληψης υπηρεσίας των διοριστέων.
Επισημαίνεται ότι η τεθείσα προθεσμία αφορά στις αποφάσεις κατανομής που έχουν δημοσιευθεί  μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4440/2016, ήτοι μετά την 2η Δεκεμβρίου 2016.

3. Με τις διατάξεις του άρθρου 33 του παρόντος νόμου προβλέπεται  ότι :
«…Οι επιτυχόντες των εξετάσεων εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2015 - 2016, καθώς και οι επιτυχόντες των ως άνω εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά το σχολικό έτος 2016 - 2017, θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018».
Η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να τηρηθεί και να διασφαλισθεί ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός προσλήψεων για το έτος 2016 με βάση την αναλογία 1 προς 5.

4. Με τις διατάξεις του άρθρου 44  του παρόντος νόμου προβλέπεται  ότι :
«Κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, οι καταταγέντες στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π. της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης (ΦΕΚ Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 3), οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στα ΦΕΚ 650/ Γ΄/11.7.2016 και 683/Γ΄/18.7.2016 και διορθώθηκαν με το ΦΕΚ τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 4, και η κατανομή των οποίων έγινε με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./73/ οικ.20325/27.7.2016 (Β΄ 2357) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./104/οικ.28352/3.11.2016 (Β΄ 3586) όμοια, εάν στο φορέα διορισμού τους δεν υφίστανται οι αντίστοιχες του κλάδου ή της ειδικότητάς τους οργανικές θέσεις, διορίζονται σε προσωποπαγείς θέσεις που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού τους και με παράλληλη δέσμευση κενής οργανικής θέσης της ίδιας κατηγορίας για όσο χρόνο υφίσταται η προσωποπαγής θέση. Οι παραπάνω προσωποπαγείς θέσεις καταργούνται αυτοδίκαια με την με οποιοδήποτε τρόπο αποχώρηση από την υπηρεσία των υπαλλήλων που τις κατέχουν».
Σύμφωνα λοιπόν με τις εν λόγω διατάξεις, εάν στους φορείς στους οποίους διορίζονται οι καταταγέντες στους πίνακες διοριστέων Α.Σ.Ε.Π. της 1ΕΓ/2016 προκήρυξης (ΦΕΚ Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 3), δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις αντίστοιχες του κλάδου η της ειδικότητας τους το εν λόγω προσωπικό διορίζεται σε προσωποπαγείς θέσεις, που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού τους.
Με τη ρύθμιση αυτή θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση τους διορισμού τους και θα επιτευχθεί η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των διοριστέων της προκήρυξης αυτής.

5. Με τις διατάξεις του άρθρου 45  του παρόντος νόμου προβλέπεται  ότι :
«…Κατ’ εξαίρεση, επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π. έτους 1998, που διενεργήθηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 8/1997 προκήρυξη (ΦΕΚ Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π. 45), οι οποίοι περιλαμβάνονται σε πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 38 του Ν. 4369/2016, είναι δυνατόν να ανακατανεμηθούν σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου Υπουργείου με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατόπιν αιτήματος του οικείου Υπουργείου».

Με την εν λόγω ρύθμιση επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αναγκών των φορέων, στους οποίους διορίζονται οι καταταγέντες σε πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ της 2ΕΓ/ 2016 προκήρυξης αλλά και η ομοιόμορφη αντιμετώπιση των διοριστέων και των δύο προκηρύξεων , δηλ της 1ΕΓ/2016 και της 2ΕΓ/2016, καθόσον σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου τρίτου του ν. 4420/2016, η διαδικασία ανακατανομής προβλεπόταν μόνο για τους διοριστέους της 1ΕΓ /2016 προκήρυξης.

Συναφώς σας ενημερώνουμε ότι τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται από τον οικείο Υπουργό και όχι από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και προκειμένου να συμπεριληφθεί ένας από τους διοριστέους σε σχετική απόφαση με την οποία θα ανακατανέμεται σε άλλη υπηρεσία ή φορέα, θα πρέπει το αίτημα να αφορά θέσεις σε άλλη υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα του ίδιου Υπουργείου που με βάση τους πίνακες διοριστέων, που έχει ο διοριστέος ήδη διατεθεί προς διορισμό και για λόγους που αφορούν στις ανάγκες του Υπουργείου.
Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω αίτημα υποβάλλεται πριν την έκδοση της ατομικής πράξης διορισμού και την κατάρτιση της υπαλληλικής σχέσης καθώς με την κατάρτιση της υπαλληλικής σχέσης ισχύουν τα προβλεπόμενα στις κείμενες  διατάξεις περί μετακίνησης, μετάταξης ή απόσπασης υπαλλήλων.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι  Υπηρεσίες θα πρέπει, εφόσον κρίνουν ότι οι υπηρεσιακές ανάγκες επιβάλλουν την ανακατανομή των διοριστέων σε άλλους φορείς του Υπουργείου τους, να υποβάλουν πριν την έκδοση των ατομικών πράξεων διορισμού, σχετικό αίτημα που θα αναφέρει συγκεκριμένα για ποιες θέσεις και σε ποια υπηρεσία ή εποπτευόμενο φορέα αιτούνται την ανακατανομή σύμφωνα με τα προεκτεθέντα.

6. Tέλος,  με αφορμή ερωτήματα που έχουν τεθεί στην Υπηρεσία μας σχετικά με το εάν η ολοκλήρωση του διορισμού, μέχρι 31-12-2016, των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικού προσωπικού  του ΑΣΕΠ και των φορέων, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία  αφορά και στις περιπτώσεις αναπλήρωσης διορισμών, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία των αναπληρώσεων δεν υπόκειται σε αυτόν το χρονικό περιορισμό, καθόσον η διάταξη για ολοκλήρωση του διορισμού  των επιτυχόντων μέχρι 31-12-2016, αφορά στους διοριστέους που περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων μετά την 1.1 .2009 και όχι στις τυχόν αναπληρώσεις αυτών. 

Γιώργο Παππά "Όλγα "


  1. ολγα γεροβασιλη ηλικια
  2. όλγα γεροβασίλη πασοκ
  3. γιώργος παππας
  4. όλγα γεροβασίλη τηλεφωνο
  5. ολγα γεροβασιλη παραπολιτικα
  6. βαγγελης κτενας
  7. γεροβασιλη ολγα ζειμπεκικο
  8. βαγγέλη κτενά
Σύμφωνα με τις δηλώσεις στη Βουλή, το 2010 το εισόδημά της ανερχόταν στις 315.000 ευρώ.
Οι καταθέσεις της όμως δεν υπερβαίνουν τις 9.000 ευρώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)