Τα αρμόδια για το διορισμό ή πρόσληψη όργανα

Με τις διατάξεις του άρθρου 32 του παρόντος νόμου προβλέπεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την έκδοση απόφασης κατανομής και ειδικότερα :
«Στο τέλος της παρ. 21 του άρθρου ένατου του Ν. 4057/2012 (Α΄ 54) προστίθενται εδάφια, ως εξής: «Τα αρμόδια για το διορισμό ή πρόσληψη όργανα οφείλουν να προβούν στη δημοσίευση των ατομικών πράξεων διορισμού ή πρόσληψης εντός τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης κατανομής. Η μη τήρηση της προθεσμίας του προηγούμενου εδαφίου συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα κατά τα οριζόμενα στην περίπτωση β΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα.»
Η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να καλύπτονται άμεσα οι επιτακτικές ανάγκες των δημοσίων υπηρεσιών χωρίς να παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο χρόνο ανάληψης υπηρεσίας των διοριστέων.
Επισημαίνεται ότι η τεθείσα προθεσμία αφορά στις αποφάσεις κατανομής που έχουν δημοσιευθεί  μετά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4440/2016, ήτοι μετά την 2η Δεκεμβρίου 2016.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)