Πιστοποιητικό από ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας)


5. Υποψήφιοι γονείς, τέκνα, σύζυγοι, αδελφοί που ασκούν το δικαίωμα προστασίας από την αναπηρία ατόμων με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων ή από άτομα που πάσχουν από νοητική υστέρηση ή αυτισμό με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) 

 Οι υποψήφιοι γονείς, τέκνα, σύζυγοι, αδελφοί που ασκούν το δικαίωμα προστασίας από την αναπηρία ατόμων με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων ή από άτομα που πάσχουν από νοητική υστέρηση ή αυτισμό με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) για την κάλυψη ποσοστού 5% των προκηρυσσομένων θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατά Περιφερειακή Ενότητα, φορέα και κλάδο ή ειδικότητα, 

απαιτείται να προσκομίζουν: 


α) Πιστοποιητικό από ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας), σε ισχύ, με το οποίο προσδιορίζεται η πάθηση ή βλάβη και το ποσοστό αναπηρίας. 

Επισημαίνεται ότι εκτός του Πιστοποιητικού ΚΕ.Π.Α. γίνονται δεκτά και πιστοποιητικά, σε ισχύ, από τις κάτωθι Υγειονομικές Επιτροπές:
8

  1. - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), 
  2. - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), 
  3. - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), 
  4. - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας και 
  5. - Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Πυροσβεστικού Σώματος. 


β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου ή της κοινότητας ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου {(ΟΠΣΕΔ)ΚΥΑ 7228/2014 (Φ.Ε.Κ. 457/Β΄/2014)}, από το οποίο θα προκύπτει ο αριθμός των μελών της οικογένειας του ατόμου με αναπηρία από το οποίο ο υποψήφιος αντλεί προστασία. 


  •  Στις περιπτώσεις, που το άτομο με αναπηρία από το οποίο ο υποψήφιος αντλεί προστασία είναι έγγαμο, προσκομίζεται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της δικής του οικογένειας και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της πατρικής του οικογένειας, από τα οποία θα προκύπτει ο αριθμός των μελών των εν λόγω οικογενειών. 
  • Εάν ο υποψήφιος είναι διαζευγμένος και είναι γονέας του ατόμου με αναπηρία από το οποίο αντλεί προστασία, προσκομίζει και το διαζευκτήριο ή τη δικαστική απόφαση λύσης του γάμου και εφόσον είναι διαζευγμένος ή σε διάσταση και δηλώνει επιμέλεια ενός ή περισσοτέρων τέκνων, προσκομίζει δικαστική απόφαση από την οποία θα αποδεικνύεται η ανάθεση επιμέλειας των τέκνων. 


γ) Υπεύθυνες δηλώσεις του αρ. 8 του ν. 1599/1986 (Α΄75) όλων των λοιπών προσώπων, τα οποία αντλούν προστασία από την αναπηρία του ατόμου από το οποίο ο υποψήφιος αντλεί προστασία (γονείς, τέκνα, συζύγους, αδελφούς), με τις οποίες αυτά δηλώνουν: αφενός ότι δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα πρόσληψης, με την ίδια διαδικασία, αφετέρου ότι παραιτούνται της προστασίας, για το παρόν, υπέρ του υποψηφίου. 

Στην περίπτωση που στα παραπάνω πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται: 


- Γονείς, τέκνα, σύζυγοι, αδελφοί που θεμελιώνουν δικαίωμα προστασίας από δεύτερο άτομο που πάσχει από νοητική υστέρηση ή αυτισμό με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) ή το ποσοστό αναπηρίας του είναι εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω εξαιτίας βαριών ψυχικών και σωματικών παθήσεων, τότε τα πρόσωπα αυτά υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) στις οποίες δηλώνουν αφενός ότι δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα πρόσληψης, με την ίδια διαδικασία, αφετέρου ότι

9
παραιτούνται της προστασίας που αντλούν από την αναπηρία του ατόμου από το οποίο ο υποψήφιος αντλεί προστασία, για το παρόν, υπέρ του αιτούντος, αλλά ότι προτίθενται να ασκήσουν το δικαίωμά τους για πρόσληψη σε θέση εργασίας, για το δεύτερο άτομο από το οποίο αντλούν προστασία από την αναπηρία του.

Στην περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) συμπληρωμένης και υπογεγραμμένης από κάποια από τα προαναφερόμενα, πρόσωπα, ο υποψήφιος συμπληρώνει και υποβάλλει ο ίδιος υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) στην οποία αφενός μεν δηλώνεται ο λόγος του κωλύματος (όπως π.χ. άγνωστη διαμονή, νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, κάτοικος αλλοδαπής), αφετέρου δε βεβαιώνεται από τον υποψήφιο ότι δεν υπήρξε άσκηση του δικαιώματος της υποχρεωτικής πρόσληψης σε θέση εργασίας του κωλυόμενου να υπογράψει. 

δ) Υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου για διορισμό ότι δεν διορίστηκε βάσει των διατάξεων αυτών άλλος δικαιούχος και ότι έχουν προσκομιστεί οι δηλώσεις παραίτησης από το δικαίωμα για διορισμό όλων των λοιπών δικαιούχων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.