36,98 ευρώ


  • 1. Αντίγραφο πτυχίου τμήματος Ψυχολογίας Α.Ε.Ι.
  • 2. απόφαση επαγγελματικής ισοτιμίας εκδοθείσα από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
  • 3. αντίγραφο πτυχίου τού εξωτερικού με επίσημη μετάφραση καθώς και πράξη ισοτιμίας και αντιστοιχίας αυτού εκδοθείσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες αναγνώρισης (ΔΟΑΤΑΠ)


Κολέγια


  1. ΚΟΛΕΓΙΑ
  2. Η νέα ρύθμιση για τα Κολλέγια
  3. Δημοσίευση: 10/02/2017
  4. Υπουργείο παιδείας

Η νέα ρύθμιση για τα Κολλέγια, όπως ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, έχει ως εξής:

1. Η παρ. 2 του άρθρου 56 του π.δ 38/2010 (Α ́ 78), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 71 του ν. 4310/2014 (Α ́ 258) και τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 54 του ν. 4386/2016 (Α ́83), αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων αποτελούν:

Α. Ένας Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ), ως Πρόεδρος. Σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, αυτόν αναπληρώνει μέλος του Συμβουλίου, το οποίο ορίζεται κατά περίπτωση με εντολή του Προέ- δρου.

Β. Ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή του υπάλληλο του Τμήματος που τον αναπληρώνει νομίμως στην άσκηση των κύριων υπηρεσιακών καθηκόντων του.

Γ. Ο Προϊστάμενος Τμήματος Κολλεγίων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, με αναπληρωτή του, υπάλληλο του Τμήματος που τον αναπληρώνει νομίμως στην άσκηση των κύριων υπηρεσιακών καθηκόντων του.

Δ. Ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με αναπληρωτή του, υπάλληλο του Τμήματος που τον αναπληρώνει νομίμως στην άσκηση των κύριων υπηρεσιακών καθηκόντων του.

Ε. Ο Εθνικός Συντονιστής, που ορίζεται σύμφωνα με το άρθρο 56 της παρ. 4 της Οδηγίας 2005/36/ΕΚ ή αναπληρωτής αυτού.

ΣΤ. 'Ενας εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), με τον αναπληρωτή του, οριζόμενοι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού αυτού.

Ζ. 'Ενας εκπρόσωπος της κατά περίπτωση οικείας ή συγγενούς αντιπροσωπευτικής επαγγελματικής οργάνωσης, οριζόμενος με τον αναπληρωτή του από την επαγγελματική οργάνωση, για θέματα νομοθετικά ρυθμιζόμενων στην Ελλάδα επαγγελμάτων. Τα υπό ΣΤ ́ και Ζ ́ μέλη δεν λαμβάνουν για την ως άνω συμμετοχή τους κανενός είδους αμοιβή.

Η. Ως Γραμματέας, μαζί με τον αναπληρωτή του, ορίζεται υπάλληλος του Αυτοτελούς Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευ-νας και Θρησκευμάτων.»

2. Η παρ. 4 του άρθρου 56 του π.δ 38/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Το ΣΑΕΠ, μετά από απόφασή του, δύναται να ζητήσει τη γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας επαγγελμάτων του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργείου ή επαγγελματικής οργάνωσης, που συνιστά Ν.Π.Δ.Δ., για νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα αναφορικά με αιτήσεις αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων. Το ΣΑΕΠ, μετά από απόφασή του, δύναται να ζητήσει τη γνωμοδότηση ειδικού επιστήμονα, μέλους ΔΕΠ ελληνικού Α.Ε.Ι. αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών που παρακολούθησε ο αιτούμενος την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων ή αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας.»

3. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 5 του άρθρου 56 του π.δ. 38/2010 αντικαθίσταται ως εξής:
«Η θητεία των μελών του Συμβουλίου είναι τριετής.»



Ετικέτες: Κολλέγια ΣΑΕΠ

επαγγελματική οργάνωση Τμήμα Κολλεγίων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Κολλέγια Κολέγια ΣΑΕΠ Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικών Προσόντων Διοικητικό Συμβούλιο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας
Ώρες κοινού

Τρίτη - Τετάρτη - Πέμπτη

12:00μμ - 3:00μμ

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο:

Γραφείο:

Αρμοδιότητες

Το Τμήμα Κολλεγίων είναι αρμόδιο για:


  1. α) την εξέταση των αιτήσεων των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και την έκδοση άδειας ίδρυσης, λειτουργίας και τροποποίησης αυτής,
  2. β) την τήρηση Μητρώου Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης και Μητρώου Διδασκόντων,
  3. γ) την εποπτεία και τον έλεγχο στα Κέντρα Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης,
  4. δ) την εισήγηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων την ανάκληση άδειας ίδρυσης Κέντρου Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης.
τα νομοθετικά ρυθμιζόμενα επαγγέλματα, δηλαδή εκείνα που χρειάζονται άδεια ασκήσεως, όπως του ψυχολόγου
Οι απόφοιτοι των Κολλεγίων μπορούν πλέον να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, να εξελίσσονται μισθολογικά βάσει των επαγγελματικών προσόντων τους, να συμμετέχουν σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ή άλλων οργανισμών και γενικά να έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των Ελληνικών Πανεπιστημίων.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Με απόφαση του Υπ. Εσωτερικών γίνεται αποδεκτή η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για ισοτιμία των τίτλων των Κολλεγίων με των ΑΕΙ για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων
Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους -Ισότιμοι οι τίτλοι των Κολλεγίων με των ΑΕΙ για τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)