Ειδικές Περιπτώσεις Πρόσληψης



  1. Top Πως αποδεικνύονται τα προσόντα και οι ιδιότητες; Top
  2. Γενικά:
  3. Σημαντικές επισημάνσεις
  4. Τίτλοι Σπουδών:
  5. Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας ή Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης
  6. Μεταπτυχιακοί τίτλοι:
  7. Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά (για τις κατηγορίες ΠΕ-ΤΕ)
  8. Επαγγελματικές Άδειες:
  9. Άδειες άσκησης επαγγέλματος
  10. Εργασιακή Εμπειρία:
  11. Εργασιακή εμπειρία
  12. Ανήλικα τέκνα:
  13. Ανήλικα τέκνα (για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης)
  14. Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας:
  15. Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας (για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης)
  16. Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας:
  17. Τέκνο τρίτεκνης οικογένειας (για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης)
  18. Ανεργία:
  19. Ανεργία (για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης)
  20. Γνώση χειρισμού Η/Υ:
  21. Γνώση χειρισμού Η/Υ
  22. Γλωσσομάθεια:
  23. Αγγλικά Γαλλικά Γερμανικά Ιταλικά Ισπανικά Ρωσικά
  24. Ειδικές κατηγορίες/Ιδιότητες:
  25. Πολύτεκνοι Τρίτεκνοι Ειδικές περιπτώσεις πρόσληψης
  26. Εντοπιότητα:
  27. Εντοπιότητα

Ειδικές Περιπτώσεις Πρόσληψης


  1. Οι υποψήφιοι οι οποίοι εμπίπτουν στις κατωτέρω (Α), (Β), (Γ), (Δ), (Ε) και (ΣΤ) ειδικές περιπτώσεις πρόσληψης προσλαμβάνονται καθ' υπέρβαση του προβλεπόμενου από την παρούσα προκήρυξη αριθμού θέσεων, εφόσον καταταγούν σε πίνακα προτεραιότητας σε σειρά πέραν του αριθμού των προσληπτέων και έχουν σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για κάθε φορέα, τα απαιτούμενα για τις θέσεις που επιθυμούν να διορισθούν γενικά και απαραίτητα προσόντα διορισμού, όπως αυτά ορίζονται στην οικεία προκήρυξη.
  2. Αν δεν υπάρχει κενή θέση ο υποψήφιος προσλαμβάνεται σε προσωποπαγή θέση που συνιστάται με την απόφαση πρόσληψης στον φορέα και καταλαμβάνει την πρώτη θέση του οικείου κλάδου ή ειδικότητας που θα κενωθεί στο φορέα αυτόν, οπότε καταργείται αυτοδικαίως η προσωποπαγής θέση (ν.).
  3. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ανήκει στην ειδική κατηγορία θέσεων Ειδικές Περιπτώσεις Πρόσληψης πρέπει να δηλώσει το αντίστοιχο πεδίο της ηλεκτρονικής Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης προκειμένου να του αναγνωριστεί η ιδιότητα αυτή.

Περίπτωση (Α)

Σύζυγος, ή ένα τέκνο Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι φονεύθηκαν ή πρόσωπο που τραυματίστηκε σοβαρά, συνεπεία τρομοκρατικής πράξης, είτε αυτή στρεφόταν εναντίον τους είτε εναντίον άλλων.
Στην περίπτωση του σοβαρού τραυματισμού προσώπου, εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμα διορισμού, αυτό μεταβιβάζεται στο σύζυγο ή σε ένα τέκνο του (ν.).
hmtoggle_plus1 Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Περίπτωση (Β)

Το μεγαλύτερο σε ηλικία ορφανό τέκνο και από τους δυο γονείς, του οποίου αδελφός ή αδελφή τελεί υπό επιτροπεία κατά τον χρόνο δημοσίευσης της προκήρυξης (ν.)
hmtoggle_plus1 Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Περίπτωση (Γ)


  • (i) Σύζυγος ή ένα τέκνο προσώπου το οποίο απεβίωσε συνεπεία του σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.
  • (ii) Πρόσωπα που συνεπεία του προαναφερομένου γεγονότος τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ή ο τραυματισμός τους επέφερε αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Εφόσον για τα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους, για λόγους υγείας, το δικαίωμα διορισμού μεταβιβάζεται στον ή στη σύζυγο ή ένα τέκνο τους (ν.).

hmtoggle_plus1 Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Περίπτωση (Δ)


  • (i) Γονέας, ή ένας αδελφός, ή μία αδελφή προσώπου που απεβίωσε συνεπεία του τροχαίου δυστυχήματος στη διάβαση Τεμπών την 13η Απριλίου 2003.
  • (ii) Πρόσωπα που συνεπεία του προαναφερομένου δυστυχήματος υπέστησαν σοβαρότατο τραυματισμό και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Εφόσον τα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής δεν επιθυμούν ή λόγοι υγείας δεν τους επιτρέπουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος διορισμού, αυτό μεταβιβάζεται, εάν πρόκειται για μαθητές, σε έναν γονέα ή έναν αδελφό ή μία αδελφή τους, ενώ για τους λοιπούς σοβαρά τραυματισθέντες σε σύζυγο ή ένα τέκνο τους (ν.).
  • Το ανωτέρω δικαίωμα διορισμού δεν αναγνωρίζεται στα πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση ποινικού δικαστηρίου για το συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα (Υ.Α.).

hmtoggle_plus1 Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Περίπτωση (Ε)


  1. (i) Γονέας ή ένας αδελφός ή μία αδελφή προσώπου που απεβίωσε συνεπεία του τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο πέταλο του Μαλιακού την 27η Σεπτεμβρίου 2004.
  2. (ii) Πρόσωπα που συνεπεία του προαναφερομένου δυστυχήματος υπέστησαν σοβαρότατο τραυματισμό και νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Εφόσον τα πρόσωπα της περίπτωσης αυτής δεν επιθυμούν ή λόγοι υγείας δεν τους επιτρέπουν να κάνουν χρήση του δικαιώματος διορισμού, αυτό μεταβιβάζεται, εάν πρόκειται για μαθητές, σε έναν γονέα ή έναν αδελφό ή μία αδελφή τους, ενώ για τους λοιπούς σοβαρά τραυματισθέντες σε σύζυγο ή ένα τέκνο τους (ν.).
  3. Το ανωτέρω δικαίωμα διορισμού δεν αναγνωρίζεται στα πρόσωπα τα οποία έχουν καταδικαστεί με τελεσίδικη απόφαση ποινικού δικαστηρίου για το συγκεκριμένο τροχαίο δυστύχημα (Υ.Α.).

hmtoggle_plus1 Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Περίπτωση (ΣΤ)

Η Σύζυγος και τα τέκνα, σε περίπτωση δε μη υπάρξεως αυτών τα αδέλφια, προσώπου που απεβίωσε συνεπεία του εργατικού ατυχήματος που συνέβη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος την 24η Ιουλίου 2008 (ν.)
hmtoggle_plus1 Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Note20

Σημείωση:


  • •Τα ως άνω γεγονότα πρέπει να συντρέχουν για μεν τις (Α), (Γ), (Δ), (Ε) και (ΣΤ) περιπτώσεις κατά την ημέρα λήξεως της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, για δε τη (Β) περίπτωση, κατά το χρόνο δημοσίευσης της προκήρυξης.
  • •Οι υποψήφιοι που εμπίπτουν στις ανωτέρω (Α), (Β), (Γ), (Δ), (Ε) και (ΣΤ) ειδικές περιπτώσεις πρόσληψης οφείλουν να προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στο φορέα κατά το χρόνο διορισμού.



  • Σχετικά θέματα
  • Chapter Πώς επικυρώνονται οι τίτλοι, τα πιστοποιητικά και οι βεβαιώσεις;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

άδεια άσκησης επαγγέλματος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Το ανώτατο όριο ηλικίας πρόσληψης ή διορισμού στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. και των δύο βαθμών.

4. ΕΜΠΕΙΡΙΑ (ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ)